söndag 23 augusti 2009

DAGS ATT BRYTA VÅGEN?

Varje folk har den regering de förtjänar”, sägs det. Ibland vill man inte tro på detta. Jag menar, det må vara hur det vill med det Iranska folket men inte kan det vara så illa att de förtjänar sin president Ahmadinejad. Detsamma gäller Israeler och herr überminister Avigsidor Leiberman. Nu är SD på väg in i riksdag och det som vågmästare. Samma sak borde rimligen gälla svenskarna och ordförande Åkesson. Är han vad man förtjänar?

Säga vad man vill om herr Åkesson men det är en envis en. Har lyckats flytta sitt parti från bakgatorna i Skåne till riksdagsporten. Och kanske till och med innanför portarna. Inshalla! Han måste snart tas på allvar. Karln kanske har något vettigt att säga (på gränsen till ironi, skribentens anmärkning).

En av mina bekanta, en typisk professor-wannabe får i uppdrag att studera och analysera herr Åkessons tankar, formulerade i partiprogrammet. Det är med andra ord dags att rensa luften i Sverige. Ingen negligering längre, och inget tisslande och tasslande. Raka rör och kalla fakta, Amen.

Här kommer min bekants färdiga rapport, med citat och analys. Oavkortat. Noshörningen tar inget ansvar för innehållet. Ansvaret får delas lika mellan ordförande Åkesson och min bekant.

Skärpa villkoren för svenskt medborgarskap. Ett grundkrav ska vara att man levt i Sverige permanent och laglydigt under lång tid, att man behärskar svenska språket i tal och skrift, samt har tagit till sig den svenska kulturen.”


Analys: God ambition! Borde gälla även de som är födda i Sverige. Risk finns dock i så fall att merparten av SD:s anhängare utvisas eftersom de inte uppfyller kraven.



Kraftigt skärpa straffen för djurplågeri och kriminalisera sexuella övergrepp mot djur. Alla former av religiös ritualslakt skall vara förbjuden.”


Analys: Normala partier beskylls ofta för att värna om sina anhängares särintressen. Utgår dock ifrån att Detta punkt i SD:s program inte tillkommit av det skälet.



Stärka den svenska kulturen och identiteten, motverka framväxten av en europeisk enhetsstat och hålla Sverige utanför EMU och Nato.”


Analys: Rustica progenie semper villana fuit.



Att arrangerande av tvångsäktenskap, som är vanligt förekommande inom vissa invandrargrupper, skall motarbetas och bestraffas.”


Analys: Detsamma gäller när föräldrar och andra lägger sig i vilka ska giftas med vilka. T ex när riksdagen måste uttala sig om Madeliene får gifta sig med sin käraste eller inte.


Slutsats och rekommendationer: Ett sätt att rensa luften i Stockholm är att skicka ordförande Åkesson och hans anhang till Norge. De har väldigt ren luft i norska fjäll. Lite föroreningar tål de således. Herr Åkesson är dessutom född på Norges nationaldag så det passar bra.


För att undvika onödig diskussion poängteras än en gång att noshörningen inte tar ansvar för den okläckta professorns grumliga tankar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar